Nate intervjuad av Interview Magazine


Interview Magazine (som det har ryktats att Mary-Kate ska pryda omslaget av i mars) har intervjuat Nate Lowman, och de pratade om hans utveckling som konstnär, hans barndom, hans senaste projekt mm.

Nate är 30 år och växte upp i Idyllwild i Kalifornien. Hans pappa drev en ideell konstskola där, vilket blev hans introduktion till konstvärlden.
Han ser sig själv som en sorts "remixer", som tar redan existerande verk och gör om dem till konst. "Många bilder jag använder, finns redan publicerade där ute," säger Nate. "Jag tar dem bara och fotograferar dem eller målar om dem. Så de har redan talat ut, redan blivit förbrukade. Jag återöppnar dem för att få fram deras andra, tredje eller fjärde budskap." För Nate handlar hans konst om vad det ger för budskap, vad de säger om vårat samhälle och till personen som utforskar verket. "Det går verkligen utför med språket. Människans största misslyckande är kommunikationsfel," försklarar han. "Vi kan inte kommunicera med varanda, men vi kan slåss, vi kan döda.. Sådana saker gör vi bra. Språk är den vackraste, men också den mest förstörande saken då den tillåter dig att föra fram ditt budskap samtidigt som det förvirrar allting."

Där uppe kan ni se ett bildspel med en bild på Nate, och två av hans verk. (>>Det verkade visst inte funka, men om ni trycker på länken längre ner kan ni se bilderna där:))
De nämde inte Mary-Kate i intervjun, men det tycker jag var jättebra! Kul att han får framgång som konstnären Nate och inte kändispojkvännen. Läs hela intrvjun HÄR, den var jättebra! Man märker på sättet han pratar att han är väldigt djup och konstnärlig, här ovan har jag ju bara översatt några citat. På bilden var han ju riktigt het också! Verkar som att MK hittat en bra kille :)
Vad tycker ni om hans verk förresten?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0